Grab the widget  IWeb Gator

Saturday, January 1, 2011

NUJ blames racist editors for Utusan’s circulation drop


KUALA LUMPUR, Jan 1 – National Union of Journalists (NUJ) president Hata Wahari blamed Utusan Malaysia editors and what he called their racial rhetoric for the daily’s declining sale.
He also called on the authorities to act against Utusan Malaysia editors for fanning racial sentiment in its reports.
“Utusan Malaysia which used to enjoy daily circulation of 350,000 has now become government’s propaganda tool in playing up racial issues and creating discord among the people of various races,” said Hata (picture) in a statement today.

Bila PEMANDU Buta memandu negara..


Yang aku maksudkan ialah PEMANDU (Unit Pengurusan Prestasi dan Perlaksanaan) Badan pemikir kerajaan bukan pemandu bas atau pemandu lori..

PEMANDU ialah Badan pemikir yang telah dilantik oleh Najib bagi membantu menjalankan kajian bagaimana untuk merasionalisasikan harga barang setelah subsidi dipotong.

Biarpun mereka boleh dianggap sebagai pemikir yang bodoh kerana setiap kajiannya menyusahkan rakyat, namun gaji lapan pengarahnya dikatakan dalam lingkungan purata RM39,000 setiap bulan manakala pengarah bersekutu pula dibayar purata RM23,300 setiap bulan.


Pada Julai tahun lalu,setelah merasionalkan harga Minyak, Gas memasak dan Gula Pemandu, unit di Jabatan Perdana Menteri itu menganggarkan harga baru "teh tarik" adalah di sekitar RM1.0155 setelah program rasionalisasi dan pemotongan subsidi petrol.

Pelakon Faizal Yusup meninggal dunia...

Semoga rohnya termasuk dalam kalangan orang yang diredai Allah. Al-Fatihah...

TERHANGIT: Akibat pendedahan menteri rogol amah, blogger Umno hentam blogger Umno!
Oleh: Pria Malaya

Kenyataan Akhbar Menteri Besar Selangor


KENYATAAN AKHBAR
1 JANUARI 2011KETUA SETIAUSAHA NEGARA MEMBELAKANGKAN ETIKA PROFESIONAL PEGAWAI TINGGI KERAJAAN


Kerajaan Selangor kesal dengan sikap Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Mohd Sidek Hassan yang dengan sengaja membelakangkan proses pemilihan yang telah ditetapkan bagi memilih Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor yang baharu.

SANTAI - Cinta itu mengasyikkan......eeeee lamanya tak bercinta...


Pada Rabu lepas seorang warga emas yang berusia 110 tahun mencurahkan isihatinya akan keadaannya berada dalam kesunyian tanpa 'teman hidup' untuk berbicara.

Pak Ahmad Md.Isa yang masih sihat ingin mencari teman untuk berkongsi hidup.

Ayat syahdunya berjaya membuka pintu hati seorang insan berusia 82 tahun bernama Sanah Ahmad. [sumber .]

Sah YB TEO Nie Ching Bersalah ????


Agak-agaknya tang mana silap Amoi Ahli Parlimen Serdang dalam isu yang dicacai oleh media pencacai umngok?

Tangan kanan kekanan......tangan kiri ke bawah.....tuala di leher dan headband di dahi.
[sumber .]

FATWA UMNO - Melayu Tak Salah Tak Tutup Aurat, Cina Tak Boleh!!!!

http://www.straitstimes.com/STI/STIMEDIA/image/20090315/RosmahMansor-AP.jpg

BACA Di [ SINI ]

PKR DESAK RAIS YATIM LETAK JAWATAN


Oleh: SURIATI MAHMUD
PARTI Keadilan Rakyat Sabah mendesak Menteri Komunikasi, Multimedia dan Warisan, Datuk Seri Rais Yatim meletakkan jawatan SERTA MERTA dan mencabar Peguam Negara, Tan Sri Gani Patail menjalankan siasatan dan mendakwa Rais di mahkamah atas kesalahan melakukan jenayah di bawah Seksyen 376, Kanun Keseksaan; sebagaimana yang didedahkan Wikileaks.

Guru dijadikan’hamba’ Kerajaan Umno Barisan Nasional?

Mengapa harus guru ditindas oleh Kerajaan Umno Barisan Nasional?
Johorkini diberitahu bahawa pada 31 Disember 2010, adalah merupakan cuti peristiwa sempena kemenangan pasukan bola Malaysia. Hari Jumaat pejabat-pejabat kerajaan cuti.
Apa yang menyedihkan adalah guru dipaksa bertugas pada hari kelepasan am tersebut tanpa dapat menuntut elaun dan cuti gantian lain. Johorkini tidak tahu setelah begitu sekali bebanan tugas yang dipikulkan ke bahu guru, masih ada lagi guru yang sanggup dijadikan ‘hamba’ bertugas tanpa perlu menuntut sebarang elaun.

Datuk Bandar Bergedi - Sambutan Thn Baru di TERENGGANU


PESTA WAJIB TAHUN BARU - Manusia Dalam Cermin


Dijangka PRU13 tahun ini .. wakakaka !!Najib razak di jadualkan bertemu dengan para ahli parlimen BN pada Sabtu minggu depan. Dijangkan pertemuan itu berkitar tentang pilihanraya awal pada tahun ini. Mesyuarat itu mungkin akan berlanjutan selama 11 jam. [ lagi ]
-----------------------
Biarkan tahun ini ...
Aku dah rindu tengok India dan Cina gantung sepanduk PAS ..
Muakakak !!!

Aparahhh Mahfuz ni .... !Raja diminta bersih kabinet dari menteri perogolTASEK GELUGOR, 31 Dis: Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar memohon Raja-Raja Melayu bertindak membersihkan nama negara apabila dua orang pemimpin negara ini dikaitkan dengan kezaliman terhadap rakyat asing.

"Perdana Menteri sampai hari ini tidak pernah dilihat bersih ekoran pembunuhan kejam Altantuya Shaariibuu dan ketika Perdana Menteri dilihat begitu gagal membersihkan namanya, tiba-tiba sejak beberapa hari lalu berulang lagi kehebohan tentang seorang menteri kabinet dituduh merogol warga Indonesia yang menjadi orang gajinya.

"Pelbagai peristiwa selepas pembunuhan Altantuya menyebabkan Perdana Menteri semakin dilihat tidak bersih ekoran pembunuhan wanita Mongolia itu manakala dokumen yang mengaitkan menteri berkenaan dengan perbuatan merogol orang gajinya semakin tersebar.
[ lagi ]
-----------------------------------------
Tong sampah kalau tak der sampah, bukan la tong sampah.
Tandas kalau tak der taik, bukan lah tandas ...
Oleh itu .. Disitu la tempatnya untuk simpan manusia kotor
Kalau dah kotor .. senang untuk diangkut dan dibuang ...
Tak yah suruh Raja bersihkan kabinet kerana tanpa mereka siapa lah kabinet. wakakak !!!!
Tak tau siapa bersih antara yang bersih .. mana satu yang bersih .. wakakak !!!
Masih ada yang bersih ka? ...
Aparahhh Mahfuz ni .... ! Wakakak !!!

Video kLIP - Reaksi Rogol Amah


Popout

Tahun Baru : Satu dunia meletop


Hong Kong

Selayang Pandang: Nukilan ahli politik tempatan

KUALA LUMPUR, 1 Jan — Dekad pertama alaf baru berlalu dengan sekelip mata tetapi meninggalkan pelbagai pengalaman kepada negara, organisasi dan orang perseorangan dalam setiap bidang — politik, ekonomi dan sosial.
The Malaysia Insider menemu bual sejumlah mereka yang berkongsi nukilan masing-masing. Berikut ialah pandangan ahli-ahli politik.
Datuk Saifuddin Abdullah, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, anggota MT Umno dan Ahli Parlimen Temerloh:
“Dalam 10 tahun lalu saya memperjuangkan dua perkara pokok, yang pertama untuk memenuhi tiga permintaan asas orang muda iaitu orang muda mahu suaranya didengar, peranannya diiktiraf dan isu-isunya ditangani dengan cara berorientasi belia. “Saya lakukannya melalui gerakan belia (MBM) dan kini politik, juga melalui penulisan.

Pak Lah Halalkan Rogol, UMNO Halalkan Zina?

Oleh: Malaysialeaks

TINDAKAN Mantan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Abdullah Badawi (Tun) bersubahat menyembunyikan kes 376 Kanun Keseksaan yang dilakukan oleh Menteri Menteri Kebudayaan, Kesenian dan Warisan, (Februari 2006 sehingga 15 Februari 2008) Datuk Seri Utama Rais Yatim pada 2007 merupakan tindakan tidak bermaruah Perdana Menteri ketika itu.

Selain kes Datuk Rais Yatim, Pak Lah juga menyembunyikan kes perzinaan Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim dengan membenar beliau bertanding dalam pilihanraya umum ke 12 telah menandatangani watikah perlantikan Shahidan sebagai Menteri Besar Perlis sekalipun tanpa persetujuan Raja Perlis.

Janda Akhil Hayy kemalangan


MAIZAWATI ditemani Mohd. Yassin selepas menjalani pembedahan di Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh semalam.

Masalahnya Umno Tidak Mesra Masjid?

by 

Catatan Tahun Baru

KITA tidak faham sama ada orang faham atau tidak fungsi masjid sebenarnya. Atau pun kalau faham dalam pengertian yang sempit dan tertutup. Inilah sikap orang Islam (Melayu). Mereka menyanyangi masjid tetapi tidak memakmurkan masjid. Buat masjid besar habis juta-juta hanya digunakan pada hari tertentu saja. Istimewanya hari Jumaat atau semasa solat raya Aidilfitri dan Aidiadha saja. Lepas itu masjid sepi.

Sebuah masjid indah terletak di Bentung Pahang, sewaktu saya singgah untuk solat Subuh hanya ada tiga makmum sahaja. Empat termasuk saya. Pernah saya posting gambar itu dalam blog ini. Tok Imam pula lepas solat memberi tazkirah, pendengar hanya dua orang saja. Syabas diucapkan kepada imam berkenaan kerna menjalankan tugas. Setidak-tidaknya tazkirah itu untuk dirinya sendiri.

Markaz PKR Tambun terbakar.


27 Muharram 1432H.
Cina Islam.

IPOH, 1 Jan.:-Puat Kegiatan PKR Tambun di Jalan Pemimpin Majoi telah terbakar pagi ini. Kejadian yang tidak dingini itu dikatakan berlaku sebelum jam 8.00 pagi tadi dan telah berjaya dipadamkan oleh Pasukan Bomba dari balai bomba yang berdekatan.

Setakat ini menurut sumber tidak dapat disahkan siapakah yang betanggug jawab membakar bangunan tersebut.

Tenang : Beri semangat bukan lemahkan semangat !


27 Muharram 1432

Saya sangat menyokong sebarang pandangan yang boleh memberi motivasi dan semangat yang jitu kepada petugas PAS untuk bergerak ke Tenang bagi membantu Jentera Pakatan Rakyat bagi memenagkan Calon PAS. Bercakap untuk menang setiap kali bertanding itulah yang dikatakan seorang juara sebelum menang. Namun sekiranya ada yang sudah bercakap tidak ada harapan dan sebagainya saya kira itu pandangan yang tidak bertanggung jawab dan melemahkan semangat jentera untuk ke Tenang.

Beberapa hari lepas ramai yang menalifon saya meluahkan rasa tidak puas hati bila ada ucapan yang melemahkan petugas untuk ke Tenang.

Masa depan negara hanya dengan Pakatan Rakyat


27 Muharram 1432H.
Drs. Khalil Idham Lim

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam perutusan Tahun Baru 2011 menyeru seluruh masyarakat Malaysia untuk menunaikan tanggungjawab bagi mencorakkan masa depan yang lebih baik demi generasi akan datang, serta meletakkan negara di kedudukan yang sepatutnya.

Saya melihat ucapan Najib tersebut adalah satu ucapan yang sangat berasas berdasarkan tanggung jawab rakyatlah yang menentukan siapakah kerajaan yang mereka tentukan berdasarkan undi yang ada ditangan bagi setiap warganegara Malaysia yang layak mengundi.

Persoalannya bagi menetukan corak masa depan negara untuk generasi akan datang itu, kepada siapakah harapan diberikan ?

Orang Melayu mesti tutup aurat di masjid


Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, orang Melayu juga mesti menutup aurat di dalam kawasan surau atau masjid.

Beliau menyatakan demikian ekoran isu yang ditimbulkan media mutakhir ini berhubung senamrobik yang dilakukan masyarakat bukan Melayu di kawasan berkenaan.

“Usahkan di dalam kawasan masjid, di dalam masjid pun tidak apa, termasuklah juga pembelajaran dan persoalan perlantikan ketua negara dan ketua perang serta urusan sakit demam. Semuanya dilaksanakan dalam masjid seperti yang berlaku pada zaman Nabi Muhammad s.a.w.

‘Third Force’ bantu kempen Pakatan di Tenang, kata Raja Petra

Oleh Debra Chong

KUALA LUMPUR, 31 Dis — Di sebalik tanggapan bahawa ‘bertegang leher’ dengan Pakatan Rakyat, Gerakan Kebebasan Sivil Malaysia (MCLM), yang diketuai blogger berpengaruh Raja Petra Kamarudin, bersedia untuk membantu perikatan itu ketika pilihan raya kecil kerusi DUN Tenang akhir bulan depan.

Editor Malaysia Today yang lantang ini, yang kelihatan berselisih dengan kepimpinan Pakatan Rakyat sejak kebelakangan ini, mula mengetepikan perbezaan ideologi mereka untuk memfokus pada perjuangan bersama - menghalang Barisan Nasional (BN) daripada merekodkan satu lagi kemenangan pada 30 Januari ini.

BN menang dua pilihan raya kecil serentak awal bulan lepas.

“Majlis Perwakilan PAS UK & Eire, Friends of Pakatan Rakyat dan MCLM akan berganding untuk mengutip dana bagi (membiayai kempen) pilihan raya kecil Tenang.

“MCLM juga akan berkempen pada pilihan raya kecil,” kata Raja Petra yang mengetuai gerakan yang berpejabat di London itu menerusi ruangan beliau “No Holds Barred” hari ini.

Tak perlu adakan majlis angkat sumpah untuk Kusrin, amacam?

Sejak Umno berjaya menghapuskan kekebalan Sultan pada1993, kuasa melantik SUK telah 'dilupuskan' daripada Sultan dan MB. Oleh itu, tiada lagi kuasa sultan dan MB untuk melantik Pegawai Kewangan Negeri dan Penasihat Undang-undang dan SUK.
Tapi... dalam pada itu masih terdapat satu kuasa menteri besar iaitu, setiap SUK yang ingin memulakan tugas mesti mengangkat sumpah di hadapan MB.
Eloklah pakat-pakat semua ADUN dan Exco Pakatan Rakyat di Selangor 'bincang-bincang' tengok sama ada boleh atau tidak pentadbiran  kerajaan negeri berjalan tanpa si Kusrin. ADUN dan Exco berdiri teguh di belakang MB. Tak perlu adakan majlis angkat sumpah kerana kehadiran si Kusrin sebagai SUK tidak diundang oleh ADUN Pakatan yang mewakili sebahagian besar Rakyat negeri Selangor.
Lagi pun, PRU mungkin dah hampir. Mari kita baca pula pandangan sahabat kita, Cenangau Daunkari...

Klip Video Isu Senamrobik Teo : Jawapan Untuk Umno !!!

standard Umno terserlah,saksikan video dan gambar dibawah....Hajat Tercapi - Terima Kasih UMNO ????

Menurap jalan yang sedia baik sedang dijalankan di Felda Tenang
Setelah sekian lama penduduk di Felda Tenang menantikan jalan baru, yang baik tercapai juga akhirnya apabila projek ‘mee segera’ ditaburkan dikawasan penempatan felda berkenaan. Tinjauan Johorkini kekawasan Felda Tenang mendapati bahawa kerja-kerja menurap jalan baru sedang giat dijalankan.
Pemerhatian Johorkini mendapati kerja-kerja penurapan jalan ini dijalankan secara menampal jalan yang sedia ada meskipun jalan tersebut masih baik. [JK]
Jalan baru turap dan yang belum diturap

Kehidupan Peneroka Felda yg "MEWAH" memberi Makna sebenar rakyat didahulukan.

Sebuah rumah didalam Tanah Rancangan Felda Tenang

Barang Naik, barang lain pun naik, apa naik lagi?

Harga tayar naik
Johorkini ditunjukan petikan akhbar Berita Harian bertarikh 20 Disember yang melaporkan bahawa, harga tayar kenderaan naik. Ini disebabkan oleh pengingkatan permintaan getah dipasaran dunia.
Selain barangan yang telah sedia maklum naik termasuk tarif air sebanyak 60%, kenaikan cukai perkhidmatan sebanyak 1% sebagaimana yang diluluskan oleh Parlimen mula dikuatkuasakan 1 Januari 2011. Sebelum ini cukai perkhidmatan adalah sebanyak 5%, pada 1 Januari cukai perkhidmatan akan menjadi sebanyak 6%.

Zina YG HALAL ????????????

Lagi beberapa jam tirai 2010 akan dilabuhkan. Dan ianya akan diganti dengan tirai yang baru, iaitu tahun 2011. Bila buka facebook, twitter, berita2, paper online,  even blog sekalipun sana sini sibuk wish selamat tahun baru masihi walaupun diri mereka mengakui mereka muslim. Ketika tahun baru islam takde pula semeriah neh aku tgk. Pelik pula aku rasa. Rata2 siap bagi jawapan bebal kat aku cakap ini sambutan satu malaysia. Bagi aku, jika orang bukan islam nak sambut hak mereka, itu bukan persoalan, yang menjadi kerisauan ialah bilamana orang islam sendiri sibuk meraikan dengan bikin konsert yang tah hapa2 utk menwelcomekan tahun baru masihi ini. Daripada berdoa dan mengenang dosa2 tahun lepas, mereka amek alternatif dengan menyanyi dan berjoget mcm orang bangang depan tv.
Samada mereka jahil, bodoh atau bebal saya tak pasti. Yang pasti mereka tak peka dengan sensitiviti ‘islam’ sendiri. Tak payah nak bising cakap orang bukan islam hina Alquran kalau diri sendiri pun tak faham dan tidak mengamalkan isi kandungan Alquran. Heh
Tak percaya cakap saya? No hal. Boleh tengok bawah neh. Ini adalah petikan paper online. Baca betul2 apa yang saya gariskan tue. Nampak?

amboii -- Hebat Juga sambutan Thn Baru di DATARAN LABIS JOHOR - Dah jadi Budaya Umno

January 1, 2011 | By Khairul Faizi |

EDISI TAHUN BARU 2011: Pertunjukan ala 'Tiger Show' di Putrajaya!..(18SX)

 lagu2 yg dipersembahkan oleh WALI BAND kat KELANTAN [ KLIK DI SINI ], Bandingkan dgn KONSERT yg diadakan DI KL dan bandar2 lain sempena Menyambut TAHUN BARU 2011..Friday, December 31, 2010

OIII UMNO..DENGAR LAGU NI...


NI LAH DIA UMNO...DEPA DENGAR LAGU PUN TIDAK..ATAU TAK FAHAM-FAHAM TENTANG LIRIK LAGU.....LA NI AKU BAGI DENGAR LAGU-LAGU NI SUPAYA BUKA HATI ORANG-ORANG UMno ni....

Popout

Kemelut SUK: Selangor Menuju Krisis Perlembagaan


 Kemelut SUK: Selangor menuju krisis perlembagaan, kata pakar

Pelantikan kontroversi Datuk Mohd Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri dilihat menuju krisis perlembagaan jika istiadat mengangkat sumpah di hadapan Sultan Selangor, yang dijadual untuk diadakan 6 Januari ini, diteruskan, kata pakar-pakar perundangan dan perlembagaan.

Pakar-pakar perlembagaan berhujah upacara Khamis depan itu sebagai “tidak sah” memandangkan perlembagaan negeri menyebut bahawa upacara seumpama itu perlu dilaksanakan di hadapan Menteri Besar bukannya Sultan Selangor.

Umno sudah jadi parti 'dakwah'

Ini Wali Band buat show kutip duit bagi Palestine itu penyanyi 'gay' kutip duit bawa pi Amerika bagi Israel bunuh orang Palestine.Ini dakwah cara Umno-Apco.

Dulu haram ,sekarang anjur konsert Wali Band-Bernama/Malaysiakini

Pergerakan Pemuda Umno Kelantan hari ini mempersoalkan kewajaran kerajaan Kelantan membenarkan sebuah kumpulan popular dari Indonesia, Wali Band mengadakan persembahannya di Kota Bharu malam ini yang semata-mata bermotifkan politik.

Menteri Malaysia lebih kebal dari Presiden Israel?


Ketuanan India Cabar Ketuanan Melayu


NGO ancam protes jika 'Interlok' terus jadi teks

Sebuah pertubuhan India mengancam untuk mematahkan rancangan BN dalam pilihan raya kecil DUN Tenang sekiranya kerajaan tidak mengambil tindakan berhubung satu novel untuk pelajar SPM yang dipertikai.

Buku karangan sasterawan negara Datuk Abdullah Hussain itu didakwa memberikan gambaran yang salah ke atas masyarakat Indian, terutama ke atas sistem kasta dan penggunaan istilah "pariah".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular