Grab the widget  IWeb Gator

Tuesday, September 6, 2011

Warganegara segera lebih bahaya dari Komunis


KUALA LUMPUR, 5 Sept: Memberikan hak warganegara kepada warga asing dan seterusnya mendaftarkan mereka sebagai pemilih adalah lebih bahaya dari pengganas Komunis, kata Salahudin Ayub.

"Kita nak beritahu kepada Umno BN, memberikan warganegara kepada warga asing dan mendaftarkan mereka sebagai pemilih lebih bahaya dari pengganas Komunis," kata Naib Presiden PAS itu kepada Harakahdaily.

Artikel Berita Harian sahkan Mat Indera bukan pengkhianat bangsa


Artikel bertarikh 13 Dec 2010 ini disiarkan dalam satu lagi akhbar Umno, Berita Harian. ia mengesahkan Mat Indera bukan pengkhianat bangsa sebagaimana didakwa Umno melalui lidah rasminya Utusan Malaysia.


Kopi kecubung tewaskan kekebalan Mat Indera

NAMA Jawa Ponorogo pernah terkenal dengan berita penangkapan anggota komunis, Ahmad Indera atau dikenali sebagai Mat Indera, berdarah pahlawan daripada keturunan Datuk Bentara Husin Lela Pahlawan Siak Seri Inderapura yang menjadi panglima kanan Sultan Sharif di Siak.

British lebih melayu dari melayu UMNO

TUGU NEGARA MENGENANG SIAPA..?
Sila lihat nama-nama yang terukir sebagai pejuang di Tugu Negara,ada anda lihat nama-nama yang kemelayuan? Adakah tiada askar melayu yang berjuang di dalam mempertahankan negara? 

Kalau tidak dijajah kenapa sambut MERDEKA???

Penjajahan British : Aziz Bari Jawab Kenyataan Khoo Kay Kim

R, 6 Sept — Pakar perlembangaan Prof Abdul Aziz Bari berkata meskipun negeri-negeri Melayu bukan atau tidak pernah dijajah oleh British, tetapi pada hakikatnya telah “dijajah kerana pentadbiran negeri dikawal” oleh kuasa Eropah itu sehingga negara merdeka lima dekad lalu.

Monday, September 5, 2011

Ayah Najib bagi DUIT kpd Anggota Jawatankuasa Pusat PKM???


Allahyarham Tun Razak, ayah kepada Perdana Menteri Najib pernah menghadiahkan wang sebanyak 350 ringgit kepada ANGGOTA JAWATANKUASA PUSAT PKM DAN ANGGOTA MARKAS BESAR REJIMEN KE-10Abu Samah Mohd. Kassim. Perkara ini telah diabadikan Allahyarham dalam bukunya SEJARAH DAN PERJUANGAN KEMERDEKAAN.

SIAPA PENGKHIANAT? JWW Birch atau Maharajalela?

JWW Birch

Ia adalah mudah untuk bercakap. Buat apa yang dicakapkan adalah perkara lain sama sekali. Ahli-ahli politik Malaysia boleh bercakap. Mereka boleh bercakap sehingga lembu pulang ke kandang. Tetapi mereka maksudkan apa yang mereka katakan. Bikin tak serupa cakap, cakap tak serupa Bikin. 

Jepun Telah Memberi Kemerdekaan Kepada Malaya Dan Indonesia Sebelum Mereka Tewas.

Nampaknya kali ini gua akan menulis tentang sejarah sejak isu Mat Sabu mengangkat Mat Indera sebagai wira. Kerana isu ini, semua penyelewengan Umno akan terbongkar sikit demi sedikit tentang perkara yang berlaku di zaman penjajahan British. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular