Grab the widget  IWeb Gator

Tuesday, April 23, 2013

Zulkifli Nordin Kantoi beb!! ni bukti Zul dan pemimpin UMNO hina kaum India +Video

Lu kantoi lagi beb...
Video ini SAH dirakam di ceramah Datum Jelatek pada 6 Mac 2013 lalu.. Zul, jelaskan le ni ceramah PAS ke, PKR ke atau DAP? Atau nak kata je ni Ceramah Jelajah Merdeka Rakyat bersama Anwar Ibrahim? - orenji

Negara MERDEKA & UMNO/MIC-BN menjajah Negara sudah 55 tahun! Kaum India masih dipinggirkan!!

>Masih lagi UMNO panggil kita "PENDATANG"! Berikut adalah beberapa butir2 penghinaan bangsa & agama kita oleh UMNO.

*28-06-2008> "Bila nampak seekor ular dan seorang India, pukul India dulu, setuju?"
[ADUN Sungai Rapat Dato Hamidah Osman UMNO]

*28-08-2009> UMNO Pijak Kepala Lembu (Hina Agama Hindu) membantah pindahan Kuil

*02-02-2010 > "orang India datang ke Malaysia sebagai peminta sedekah dan orang Cina terutama wanita datang ke sini untuk menjual tubuh mereka!"
[Pegawai Khas Kepada Perdana Menteri, Datuk Nasir Safar (UMNO) membuat kenyataan berbaur perkauman ketika berucap dalam seminar '1Malaysia' di Melaka, dihadapan puluhan ahli MIC, MCA dan perwakilan pertubuhan bukan kerajaan]

>Hina bangsa [ kaum India yang datang menaiki sebuah kapal ke Tanah Melayu terdiri daripada kasta pariah dan pasangan beragama Hindu yang berkahwin dikatakan menyembah Dewa Kama (Dewa Nafsu)]

*2011 Buku Teks Tingakatan Lima "Interlok" rujuk di wiki>>>SINI

*18-02-2013 > Ridhuan Tee [Ulama UMNO] "menghina komuniti masyarakat India"

*Zulkifli Nordin [PERKASA] > Hina Agama Hindu. Rujuk di youtube>>>SINI
also see>>>SINI

*Masalah Sekolah>>>SINI

*Najib TIDAK Menghormati Kaum Tamil>>>SINI

*Masalah IC>>>SINI


Ada banyak lagi.................
........................................
.....................................................

MAHUKAH ANDA INI BERTERUSAN..???

CUKUPLAH..... 55 TAHUN DIBAWAH BN!!!
JOM UBAH MALAYSIA! TOLAK PARTI PERKAUMAN!! KITA ANAK MALAYSIA.

Apa salah..? Kali ini kita bagi Peluang kepada PAKATAN RAKYAT [PKR>DAP>PAS]. KIta CUBA 5 TAHUN...!! APAMACAM....?????

Pilihan Ditangan ANDA...!!!!

-CLTL

Credit to Chandra Lawan Tetap Lawan


Allah berfirman yang maksudnya:
"Janganlah kamu mencerca benda-benda yang mereka sembah selain Allah, karena mereka kelak akan mencerca Allah secara melampaui batas dengan ketiadaan pengetahuan. Demikianlah Kami memperelokkan pada (pada pandangan) tiap-tiap ummat akan amal perbuatan mereka, kemudian kepada Tuhan merekalah tempat kembali mereka, lalu Ia menerangkan kepada mereka apa yang mereka telah lakukan." (Q.S.al-Anan'am:108) 

As-Sobuni dalam tafsirnya “Sofwatul tafasir (Jilid 1, m/s 410)” berkata: “Dan janganlah kamu mencela sembahan-sembahan orang musyrikin dan berhala-berhala mereka maka, mereka kelak akan membalasnya dengan celaan kepada Allah dalam keaadaan jahil dan akan bersifat melampau disebabkan mereka tidak mengetahui kebesaran Allah S.W.T.

Ibnu Abbas berkata, orang-orang musyrikin Mekah berkata kepada Nabi Muhammad s.a.w; “Berhentilah daripada menghina tuhan-tuhan kami ataupun kami akan menghina Tuhan kamu”. Maka Allah menurunkan laranganNya ini.

As-Syaukani berkata dalam tafsirnya “Fathul Qadir” (Jilid 2, m/s149) ketika menafsirkan ayat ini, “ ayat ini menjadi dalil bahawa penyeru kepada kebenaran dan pencegah kebatilan, apabila bimbangkan perbuatan menghina agama orang lain menyebabkan tindakan yang melampau sebagai balasannya, maka hendaklah dia meninggalkan penghinaan itu, bahkan wajib!

Ibnu Kathir berkata dalam tafsirnya “Tafsir Al-Quranil Azim (Jilid 2, m/s 262)”: “Allah melarang Nabi s.a.w dan orang-orang yang beriman daripada menghina sembahan orang-orang musyrikin, walaupun ada kepentingannya, sekiranya kemudharatan lebih besar, iaitu tindakbalas orang kafir yang akan menghina Allah S.W.T.

Prof. Wahbah Az-Zuhaili berkata dalam tafsirnya “Al-Munir (Jilid 7, m/s 327): “Ulama’ berkata bahawa hukum ayat ini kekal iaitu larangan menghina segala kebesaran agama mereka seperti salib, sembahan mereka, tempat ibadat mereka, dan jangan terdedah melakukan perbuatan tersebut kerana ianya seolah-olah menggalakkan maksiat iaitu penghinaan kepada Allah dan Rasulnya”.

Kesimpulannya ialah penghinaan secara terbuka terhadap agama lain boleh membawa sifat prejudis mereka terhadap Islam. Bahkan kejahatan mereka yang melampau akan merugikan umat Islam apatah lagi dalam suasana sebegini. Allah S.W.T. memerintahkan kita berdakwah bukannya mencela atau menghina. Islam tidak perlu kepada pelaris yang bersifat menghina kepercayaan orang lain. Kerana Islam terlalu indah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular