Grab the widget  IWeb Gator

Monday, December 5, 2011

Zul Kulim mengaku perjuangan kerana PANGKAT dan KEDUDUKAN???


Bila Umno tak boleh bezakan asset dengan liabiliti... 
Tadi malam saperti yang aku tulis sebelum ini berlangsung satu program ceramah oleh YB Zul Kulim di Bkt Antarabangsa ini.Program yang sepatutnya mengupas isu isu semasa menjadi pentas Zul Nordin membelasah dan menelanjangkan BOSS lama dia Anwar Ibrahim.Hampir 2 jam dia menggunakan pentas ceramah ini menelanjangkan Anwar yang 12 tahun menjadi idolanya sebelum bertindak keluar dari PKR.

Biadab!!!, Chua soi lek menghina hudud lagi.. (Video DiDalam)

Mana pergi UMNO,perkasa,pekida??
Bekas menteri tak bermaruah pernah kantoi video seks

Kebiadaban rakan tidor sebantal umno semakin biadap dan kurang ajar dengan kenyataan nya semakin hari semakin celaka, sampai bila kita umat islam khusunya di malaysia ini membiarkan si kafir harbi ini menghina hukum Allah.

'jihad' orang agama Umno?

Penasihat agama Menteri Besar Terengganu, Mohd Kamal Sadin hari ini mendakwa hukum hudud yang digubal oleh kerajaan negeri Kelantan adalah bertentangan dengan hukum Allah.

Bercakap pada forum berjudul ‘Hudud dan implikasinya terhadap bukan Islam di Malaysia’ di ibu pejabat MCA di Kuala Lumpur, Mohd Kamal (kanan) berkata beberapa peruntukan dan Enakmen Hudud Kelantan 1993 adalah tidak mengikut al-Quran dan Hadis.

Siapa bohong, Umno atau MCA?

KUALA LUMPUR, 4 Dis: Penasihat DAP, Lim Kit Siang memberi jaminan bahawa kuasa orang Melayu tidak akan tergugat jika Pakatan Rakyat menang pada PRU-13 akan datang.

Malah beliau berkata, hak orang Melayu itu akan lebih terbela di bawah Pakatan Rakyat berbanding apa yang dilakukan Umno sejak parti itu merintah negara ini beberapa dekad lalu.

FOLLOW THE LEADER,monkey sees monkey do!!!

Mukhriz ajak wakil rakyat Umno jadi lembu dan masuk kandang Fidlot...
Gerhana Otak (pinjam istilah CTW) kini melanda Umno dan pemimpin nya.Bermula dengan BAI'AH yang berlaku semalam di PWTC kini pemimpin Umno dah mula meyuarakan tentang keperluan bai'ah untuk memastikan Wakil Rakyat/Bakal Wakil Rakyat/Wanabe Wakil Rakyat dan Calun Winnable but not Selectable tidak mengkhianati PILIHAN pucuk pimpinan tertinggi kelak bila tiba PRU13.

Sunday, December 4, 2011

Apake Benda Winnable tu?

Hari ini Umno masih terkial-kial untuk mempertahankan survival politik mereka. Sebelum ini apa mereka peduli. Bagi mereka buat macamana pun Umno akan menang besar. Bagi mereka kritikan atas gejala kezaliman pimpinan Umno maupun rasuah, salah-guna kuasa, penyelewengan… tidak dipedulikan. Bagi mereka tak menjadi kudis gatal kepada Umno. Mereka selesa dengan undi cina dan india apatah lagi undi orang melayu.

Bung Moktar sindir Muhyiddin, Noh Omar, KJ?

Pendirian tegas Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Bung Moktar Radin dalam isu NFC yang dikaitkan dengan Datuk Seri Sharizat Jalil wajar dijadikan ikutan pemimpin-pemimpin di dalam Umno sendiri.

Menurutnya, pemimpin Umno tidak wajar mempertahankan pihak yang terlibat dengan penyelewengan meskipun melibatkan Menteri dari Umno sendiri.

Dia ni kah sebenarnya Bapok, Pondan , Bangsat dan Barua ?

Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang Shaik Hussein Mydin

Bapok, Pondan, Bangsat dan Barua! Itulah apa yang dilontarkan oleh Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang Shaik Hussein Mydin kepada PKR dan PAS serta penyokong DAP dalam Perhimpunan Agung Pemuda UMNO 2011 baru-baru ini.

Bahasa yang jelas mencerminkan cara pemikiran terkini UMNO yang bukan sahaja ketandusan modal tetapi penuh dengan kebencian, semangat permusuhan, dendam dan juga ketakutan.

Siapa Bapok dan pondan sebenarnya?

KWSP bantu kerajaan 'joli' wang rakyat

Saya tertarik dengan penjelasan mengenai pinjaman KWSP kepada Kerajaan Malaysia seperti kenyataan Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr. Awang Adek di Dewan Rakyat semalam. (The Star, m s 20 30 November 2011).
1. RM 79.4 billion - adalah jumlah pinjaman KWSP kepada Kerajaan Persekutuan - seperti disebut oleh Dr. Awang. Adakah angka ini tidak mengambil kira pembelian kertas sekuriti dan bon Kerajaan Persekutuan oleh KWSP yang lain?

Setakat pengetahuan saya, kedua-dua pinjaman dan kertas sekuriti jika dijumlahkan sekali, jumlah besar pendedahan KWSP sebagai Hutang Kerajaan adalah RM 240 billion!

Siapa Mahathir...???

ULASAN: Ini adalah artikel yang popular sewaktu kemuncak Reformasi dulu bagi rujukan kita.

Janganlah kita terus menerus ditipu oleh UMNO kononnya Dr Mahathir adalah penentang dan anti Yahudi.

Beliau adalah kawan baik Yitzak Rabin. Akhbar Yahudi Australia amat memuji Dr Mahathir.

Arahan Rasmi Sebar Fitnah Dari Buku Sulit umno

“Tetapi kita berdepan sedikit cabaran di hadapan kita. Kita perlu melalui jambatan pilihan raya umum akan datang.”

Melaka : Duit bantuan FAKIR MISKIN kena 'PAU'?


Beberapa penduduk di negeri ini mempertikaikan tindakan kerajaan negeri Melaka yang memotong bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat sebanyak RM10 kepada setiap penerima.

Seorang peniaga, Badadin Abdullah 23 dari Taman Desa Baru berkata tindakan kerajaan ini memang zalim kerana memotong bantuan tersebut tanpa persetujuan penerimanya.

Melaka Maju, Rakyat Miskin dan Paling Ramai Main Nombor Ekor

judi7 Keputusan Nombor Ekor Tapi Komen Judi Dalam Islam!!ALOR GAJAH: Umat Islam yang terbabit dalam amalan pemujaan nombor ekor bukan saja jahil dan tamak untuk mengejar kekayaan, malah jauh terpesong daripada agama Islam dan perlu segera bertaubat.

Pengerusi Pegawai Syarak Negeri Melaka, Abu Khir Jamaluddin berkata, kebanyakan pengikut yang melakukan pemujaan berkenaan juga terlalu taksub kononnya seseorang pengamal nombor ramalan mampu memberi nombor ekor dikehendaki tanpa mengetahui sebenarnya mereka ditipu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular