Grab the widget  IWeb Gator

Wednesday, September 14, 2011

Kemerdekaan : Fakta2 Penipuan Sejarah Oleh UMNO/BN

Sultan
5 Ogos 1957 - Gambar diambil sebelum perjanjian menandatangani penubuhan Federation of Malaya 1957. Tiga dari kiri (duduk): The Regent of Johore, SultanPerak, Raja Perlis, Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan, Sultan Kedah, High Commissioner, Sir Donald MacGillivray, Sultan Pahang, SultanSelangor, Sultan Kelantan dan Sultan Terengganu. Berdiri di belakang Sir Donald, ialah Chief Secretary, Sir David Watherston.

Fakta : UMNO tak pernah tuntut kemerdekaan dan Bukti Pembohongan Zainal Kling


Bukti UMNO Tak Tuntut Kemerdekaan - Kementerian Pelajaran Malaysia


Pas mendakwa pemimpin Umno mengeluarkan kenyataan kurang tepat berhubung perjuangan parti mereka menentang penjajah British untuk menuntut kemerdekaan.

Pesuruhjaya Pas Negeri Sembilan, Mohd Taufek Abd Ghani berkata, dakwaan itu disokong oleh fakta yang tertera pada buku teks Sejarah Tingkatan 5, terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP).

Tuesday, September 13, 2011

Janji-janji terdesak Barisan Nasional

http://2.bp.blogspot.com/_7LRRAnobHq0/SXXnACiK0JI/AAAAAAAABz4/c1S2X41qLyA/s1600/gula-gula%2BbnKita sudah mendengar desas-desus tentang pilihan raya dan bermacam-macam kemungkinan lagi. Yang terbaru ialah ialah khabar angin kononnya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ingin memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), demi memujuk hati rakyat yang sudah meluat dengan Barisan Nasional.

kenyataan dari Dr Chandra Muzaffar mengesahkan bahawa memang Mahathir merepek..


Semalam Prof Aziz Bari menyifatkan Mahathir sebagai merepek bila Tun menyokong pendapat Ketua Kluster Sejarah Warisan dan Sosiobudaya Majlis Profesor Negara (MPN) Prof Datuk Zainal Kling bahawa Tanah Melayu tidak pernah terjajah.

Dan hari ini pula kenyataan dari Dr Chandra Muzaffar mengesahkan bahawa memang Mahathir merepek.. ASD

Susah sangat ke nak bertindak kat "Mak Cik Sitt alwazur"

Pakcik Al-Amiron-Alkafirun Al-banggangi...

‎50.18.132.28
ISP: AMAZON.COM
Host Name: ec2-50-18-132-28.us-west-1.compute.amazonaws.com
Organization: AMAZON.COM
City: Seattle
Country: United States United States

Akta Kemerdekaan Tanah Melayu 1957, bukti jelas negara dijajah


Tanah Melayu yang mencapai kemerdekaan 54 tahun lalu
sebenarnya bebas atas ihsan British dan bukannya menerusi
rundingan seperti yang terkandung dalam sejarah

Isu dijajah: Umno dan penyokong dibayangi sindrom penafian

KUALA LUMPUR, 13 Sept ─ Umno dan penyokongnya berada dalam sindrom penafian apabila mengetepikan kenyataan sendiri bahawa negara ini tidak pernah dijajah oleh kuasa asing termasuk British, kata pakar perlembagaan Prof Abdul Aziz Bari.

Merujuk kepada kenyataan bekas perdana menteri semalam, Aziz berkata, “tapi apa yang berlaku beberapa hari ini menunjukkan Umno dan juak-juak mereka tidak berprinsip; mereka berdolak-dalik. Sekejap begitu, sekejap begini.

Bukti DAP bukan KOMUNIS.. Propaganda UMNO makan Diri

dap-umno
PROPAGANDA murahan dipalu bertalu-talu konon DAP adalah parti serpihan komunis. Segala provokasi jahat itu biasa didendang dalam media arus perdana termasuk televisyen bila menjelang pilihanraya.

Siapa tidak tahu, media arus perdana menjadi barua dan pak turut Umno dalam mengatur perang saraf terhadap Pakatan Rakyat (PR). Benda yang tidak berlaku cuba diada-adakan agar fikiran rakyat bawahan dapat dipesongkan dengan dakyah jahat mereka.

Cukai "TopUp" Adalah Cukai yang Tidak Sah, Untung Atas Angin

1.0 Keseluruhan industri telekomunikasi telah diswasta oleh Kerajaan. Dengan kata lain, Kerajaan tidak membelanjakan wang walau satu sen untuk memberi khidmat telekomunikasi kepada rakyat Malaysia

2.0 Kesemua peralatan komunikasi dibeli oleh syarikat2 telekomunikasi dan bukannya kerajaan. Telefon mobile itu sendiri dibeli oleh rakyat jelata dan tidak disubsidi mahupun dibelikan oleh kerajaan.

Monday, September 12, 2011

TYT Melaka pertama org Cina.??

Sensasi terkini yang cuba dipolimikkan oleh UMNO adalah terhadap kebarangkalian yang bakal menjadi KM Melaka pada masa hadapan sekiranya Pakatan Rakyat menang adalah dari DAP (maksudnya Cina la tu).Sekali lagi senjata tradisional UMNO yang mereka kira masih ampuh diperguna bagi menakut-nakutkan serta menjauhkan para pengundi Melayu di negeri Hang Tuan tersebut daripada mengundi mana-mana calun daripada Pakatan Rakyat. Hebat serta licik sekali permainan mereka.

Oooii Profesor Kangkung!! nape depa masih buat "RAPTAI"

Hiasan
Jalanraya di Kuala Lumpur Sesak Teruk Pagi Ini
KUALA LUMPUR 12 SEPTEMBER: Jalan ke pusat bandar Kuala Lumpur dan sekitarnya sesak padapagi Isnin disebabkan penutupan jalan-jalan tertentu di untuk raptai menjelang sambutan Hari Malaysia di Dataran Merdeka pada hari Jumaat ini.

Pemandu dinasihatkan untuk keluar rumah masing-masing lebih awal untuk beberapa hari akan datang.

Lidah Mahathir lagi "BerBelit"


Adakah Tun menyalahkan pihak Raja-raja Melayu pula dalam hal ini kerana mereka telah memutuskan untuk mengundang British datang dan menasihati mereka bagaimana untuk mentadbir negara ini, dimana akhirnya penasihat memerintah dan pemerintah pula memberi nasihat? - ASD


Mahathir: Malaysia tak dijajah, tapi penasihat British pemerintah sebenar

Sunday, September 11, 2011

Ni Bukti Tanah Melayu Pernah DiJajah

Tanah Melayu SAH Dijajah: Bukti Ucapan Mahathir, Abdullah Badawi DAN Najib Altantuya

Di sebalik kontroversi kenyataan Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu mengenai tragedi Bukit Kepong, elemen yang menjadi polemik terbaru ialah sama ada negara ini pernah menjadi tanah jajahan Britain dan dijajah oleh kuasa asing.

Cukai perkhidmatan 6%: Najib tuding jari

PETALING JAYA: Kegemaran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak suka menuding jari kepada orang lain apabila keputusannya sendiri tidak disukai rakyat sudah menjadi tabiat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular