Grab the widget  IWeb Gator

Tuesday, November 29, 2011

Alahai Kak Jat

NFC tiada kena mengena dengan saya! - Sharizat

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil hari ini menegaskan beliau tidak ada kena-mengena dengan isu berkaitan Perbadanan Fidlot Nasional (NFC).

Singkir Isa Samad atau hilang undi-Peneroka Felda kepada Najib

KUALA LUMPUR, 28 Nov ― Dilihat sebagai bantahan terbuka kali pertama, badan yang mewakili peneroka Felda hari ini menggesa Pengerusi Felda Tan Sri Isa Samad berundur secara terhormat dan mahu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menunaikan permintaan itu jika inginkan undi pilihan raya umum ke-13.

Sunday, November 27, 2011

Simulasi pilihanraya @ Dun Sura : BN guna sekolah

DUN SURA 26 Nov 2011 - Penyalahgunaan premis awam dan kerajaan sebagai tempat kegiatan parti sudah menjadi kemestian buat Umno/BN dalam meraih undi rakyat.Simulasi pilihanraya Umno/BN seluruh negeri Terengganu pada hari ini terang-terangan menggunakan premis kerajaan iaitu sekolah sebagai tempat pembuangan undi.

Calon PAS; Keputusan Syura menolak Zulkifli Nordin betul

KUALA TERENGGANU - Tindakan Majlis Syura Ulamak PAS menolak pencalonan Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Nordin pada dua penggal lalu adalah tepat.

Walaupun ketika itu, beliau merupakan Yang DiPertua PAS Kawasan, namun Majlis Syura melihat beberapa kriteria yang ditetapkan tidak dapat dipenuhi oleh Zulkifli.

Pejabat MB Terengganu belanja paling besar

Laporan audit juga menyatakan hasil balak Terengganu terlalu sedikit berbanding jumlah tebangan. KUALA NERUS - Pejabat Menteri Besar Terengganu ditegur oleh Laporan Ketua Audit Negara kerana membelanjakan jumlah wang yang besar pada tahun 2010.

Menurut Ketua Penerangan PAS, Ustaz Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man, perbelanjaan tersebut adalah antara yang paling tinggi berbanding seluruh pejabat-pejabat Menteri Besar dan Ketua Menteri di seluruh negara.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular