Grab the widget  IWeb Gator

Sunday, August 28, 2011

Sejarah Retro Merdeka yang kian dilupakan

http://3.bp.blogspot.com/-xraHiORSdDw/TkaqVZ2ptNI/AAAAAAAAAPM/EOvozQmpqHQ/s1600/asal%2Busul%2Bsosial%2Bgolongan%2Bkiri%2Bmelayu.jpgPada penulisan objektifnya adalah untuk menjelaskan bahawa Malaysia adalah negara bangsa (nation state) yang terdiri daripada pelbagai kaum dan kita hidup secara harmoni.Akan tetapi pada penulis pemaparan tarian dan aksi kebudayaan ada yang tidak mencerminkan budaya sebenar antara etnik negara ini kerana tarian dan persembahannya bukan mengambarkan tradisi klasik sesuatu etnik sebaliknya persembahan tarian etnik yang kontemporari.

Murtad : DAP gesa Rais 'hukum' TV1

KUALA LUMPUR, 28 Ogos — DAP menggesa kerajaan menghukum mereka yang bertanggungjawab menyiarkan satu laporan menerusi saluran TV1 semalam — didakwa mengaitkan satu laman sosial Facebook menggalakkan murtad di kalangan Muslim dengan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat.

Betul ke Mat Sabu hina Pejuang Negara?

Artikel ini sama sekali tidak bertujuan memperkecilkan dan jauh sekali menafikan peranan yang dimainkan oleh nama-nama besar yang kerap diulang-ulang di kaca tv dan media-media perdana lain malah jauh sekali untuk menyokong perjuangan Komunis.. Harap Maklum.
 

Kantoi : Hero Kampong Ori .. Pemalu rupanya kah kah kah

Wajah sebenar Hero Kampong Ori, Pencacai Umporno di dalam Face Book....ensem tak?

Bulan Puasa ni buat AMAL IBADAH tapi puak puak CELAKA ni buat DAJAL

Korang ingat lagi tak pasal berita kononnya ada sebuah KELAS TUISYEN di Jalan Klang lama yang menyebarkan agama Kristian kepada kanak kanak selaku pelajarnya. KECOH 1Malaysia dan isu ini dimainkan lagi dengan TV3 mendakwa sekumpulan Qariah Surau Al-Musyrikin (kafir) telah berhimpun di hadapan kelas tuisyen berkenaan kerana membantah tindakan kelas tuisyen itu yang didakwa kononnya menyebarkan agama KRISTIAN kepada pelajar yang beragama Islam.

Jurublog "Pejuang ISLAM" Kebanggaan UMCO dan Pencacai

Aduhai, jurublog ini kalau menulis, merekalah pejuang agama, bangsa nombor 1 di Malaysia, kalau menulis merekalah terlebih Islam daripada orang lain, kalau menulis merekalah insan yang paling mulia di sisi Allah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular