Grab the widget  IWeb Gator

Tuesday, June 7, 2011

Runtuh Lagi.. Kali ini dinding Melaka International Trade Centre pula...

Berita tentang pertambahan statistik bangunan runtuh di Malaysia ini tidak disiarkan oleh Media tunggangan UMNO/BN harap maklum!!


Malaysia diberitakan akan meneruskan pembinaan lojikuasa Nuklear yang kononnya bagi menampung keperluan bekalan tenaga Elektrik..Kononnya teknologi yang digunapakai untuk pembinaan loji itu adalah terkini dan paling selamat di dunia.. err.. dunia mana entahlah..


Apabila tindakan itu dipertikaikan oleh kebanyakkan pemimpin Pakatan Rakyat. Kerajaan mengatakan mereka mereka menolak kemajuan..

Sebenarnya bukan teknologi pembinaan yang dipertikaikan tapi hasil pembinaan itu yang dipertikaikan, ianya dipertikaikan setelah terbukti bila Sekolah yang dibina.. sekolah itu runtuh.. jambatan dibina.. jambatan juga runtuh.. Parlimen dibaikpulih.. syilingnya juga runtuh.. dan Stadium yang kelihatan gah dimata juga runtuh bumbungnya..

Kenapa runtuh?? Kerana 30% dari nilai projek perlu dikembalikan kepada yang memberi projek..

Dan ini pula yang terbaru.. tidak dilaporkan sama sekali oleh media tunggangan UMNO baik Utusan mahupun TV3.. Tragedi yang meningkatkan lagi statistic bangunan runtuh di Malaysia..

Dinding Dewan Pameran bangunan Melaka International Trade Centre (MITC) pula dilaporkan runtuh.. bagaimanapun tiada kemalangan jiwa dilaporkan.

Kejadian dipercayai berlaku akibat dari ribut yang melanda di awal pagi.. berita sepenuhnya korang bacalah delink yang aku letakkan dibawah..


Sumber gambar dan lagi gambar : FB Khoo Poay Tiong 

Berita penuh sila baca di SINI translate sendiri ya..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular