Grab the widget  IWeb Gator

Friday, July 29, 2011

BUKTI POLIS FITNAH SELAMA NIE...CILAKAK!!!


KUALA LUMPUR, 29 Julai — Kesemua enam pemimpin Parti Sosialis Malaysia (PSM) termasuk Ahli Parlimen Sungai Siput yang ditahan sejak awal bulan di bawah Ordinan Darurat telah dibebaskan petang ini.

Peguam N Surendran mengesahkan perkara itu dan kertas berkaitan sedang diproses di Balai Polis Jinjang di sini.

“Ya, maklumat yang saya terima menunjukkan mereka sudah dibebaskan,” kata peguam itu.
Keenam-enam mereka dibebaskan sekitar pukul 5.30 petang tadi.

“Ya, isterinya ada bercakap dengan saya. Kami sedang cuba mengesahkan butiran sekarang,” kata beliau.
Laporan The Star memetik Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata mereka telah dibebaskan dan tindakan susulan akan ditentukan oleh Peguam Negara.

Semalam, Ismail berkata mereka masih disiasat di bawah Ordinan Darurat. Awalnya mereka disiasat atas alasan cuba mengadakan peperangan ke atas Yang di-Pertuan Agong selepas ditahan di Seberang Perai akhir bulan lalu.

“Kita akan membuat keputusan sewajarnya. Apa yang kita buat adalah sebahagian daripada prosedur dan proses mengikut undang-undang kita,” katanya.

Mengikut Seksyen 3 (1) Ordinan Darurat, polis boleh menahan suspek sehingga 60 hari tanpa perbicaraan. Fitnah jahat BN dan Polis dalam mengagalkan perhimpunan Bersih 9 Julai lalu...habis tue mane yg kate sponser la... risalah komunis lah.. gambar pemimpin komunis lah.... woii.....celakak!!! - PPWM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular