Grab the widget  IWeb Gator

Friday, February 10, 2012

Selepas Rosmah kini NFC pulak mangsa PKR?.. bodohnya alasan .....


Segalanya bermula dengan pendedahan oleh Ketua Audit Negara tetapi anak Sharizat ini meletakkan kesalahan terhadap PKR, yang kononnya menjadikan NFC sebagai mangsa..

Apa yang dipertikaikan ialah penyalahgunaan dana awam oleh pihak pengurusan tertinggi NFC bukannya siapa yang memegang jawatan tertinggi itu.

Adalah satu kerja yang membuang masa jika PKR menyerang sebuah entiti perniagaan iaitu NFC kerana NFC bukanlah satu pertubuhan politik.

Jika anak Sharizat Izran mendakwa PKR telah memutarbelit segala-galanya kenapa tidak beliau sendiri menjelaskan bagaimana Pengerusi NFC iaitu bapanya sendiri mampu membeli berbagai aset yang mewah hanya setelah mendapat pinjaman untuk projek Pusat Fidlot?

Sebahagian dari transaksi account menunjukkan bahawa mereka telah membelanjakan pinjaman itu seolah-olah mereka telah menang loteri..


NFC dakwa jadi mangsa PKR
National Feedlot Corporation (NFC), syarikat kontroversi yang sedang disiasat oleh pihak berkuasa berhubung dakwaan menyalahgunakan pinjaman kerajaan, mengulangi bahawa ia tidak bersalah dan mendakwa ia menjadi mangsa PKR.

Pengarah Eksekutif NFC, Wan Shahinur Izran Salleh, dalam Twitternya, semalam berkata tidak ada apa yang hendak disembunyikan oleh pihaknya.

Sebaliknya, tegas beliau, syarikatnya jujur untuk menjayakan Pusat Fidlot Kebangsaan, tetapi menegaskan ia mengambil masa.

Sambil menekankan bahawa syarikat itu telus dalam semua operasinya, Izran menuduh PKR memutarbelit isu tersebut.

Izran berkata, pihaknya tidak pernah menyembunyikan apa-apa.

Menurutnya lagi, terdapat liputan media bagi setiap langkah, termasuk apabila perjanjian pinjaman ditandatangani.

Sekali lagi, Izran mendakwa PKR telah memutarbelit segala-galanya.

NFC, sebuah syarikat yang dimiliki anggota keluarga Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, telah diberikan pinjaman mudah RM250 juta oleh kerajaan untuk melaksanakan projek Pusat fidlot Kebangsaan.

Izran adalah anak lelaki Shahrizat, manakala suami menteri itu, Datuk Seri Mohd Salleh Ismail merupakan pengerusi syarikat berkenaan. Malaysiakini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular