Grab the widget  IWeb Gator

Wednesday, February 8, 2012

Hadiah "Keranda" Kalau BN Menang Di Marang.

Kalau tempat gua,masa gua muda-muda dulu jalan raya tempat belumba orang tua-tua kata "Keranda" kerana silap-silap boleh maut dan ke batu dua beb...Tiba-tiba semalam BN nak Hadiahkan penduduk Marang berupa sebuah litar lumba ‘motor cross’ menunggu penduduk kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) Rhu Rendang jika Barisan Nasional (BN)dapat menawan kerusi Parlimen Marang pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said berkata, beliau akan menyokong cadangan untuk membangunkan kawasan berbukit bukau di Gong Cempedak di sini, menjadi sebuah litar tetap kejohanan lumba motor lasak pada masa akan datang.

Bahagian Parlimen Marang terdiri daripada empat kerusi Dun iaitu Rhu Rendang, Pengkalan Berangan, Bukit Payong dan Alor Limbat.

Bukit Payung dan Rhu Rendang dikuasai oleh Pas manakala Pengkalan Berangan dan Alur Limbat berada dalam tangan Umno-BN.

Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang merupakan Adun Rhu Rendang dan Ahli Parlimen Marang.

Ahmad berkata, projek pembinaan trek lumba ‘motor cross’di kampung berkenaan sudah pasti akan diteruskan dan dijadikan sebagai acara tahunan jika Dun Rhu Rendang yang sejak sekian lama dikuasai Pas, ditawan BNkali ini.
“(Ia) terpulang jika BN menang di Marang, sudah 20 tahun lebih (diberikan kepada) Pas, (kita harap) penduduk Rhu Rendang ubah selera. Jika kawasan ini dimajukan (sebagai litar tetap kejohanan lumba motor lasak) penduduk Rhu Rendang juga akan mendapat faedahnya,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada media selepas mengadakan lawatan ke kawasan litar itu,yang dirancang untuk dijadikan sebagai lokasi kejohanan ‘DR 4 x 4 Ranggok’ peringkat antarabangsa bermula dari 9 hingga 11 Mac depan,anjuran Kelab Ranggok Marang.

Hadir sama Penaung Kelab Ranggok juga Pegawai Pembangunan Dun Rhu Rendang, Nik Dir Nik Wan Ku dan Naib Ketua Umno Marang merangkap Penasihat Eksekutif Kelab Ranggok, Datuk Razali Idris.

Difahamkan kira-kira 1,800 peserta dari luar negara,antaranya termasuk peserta Thailand dan Indonesia akan menyertai kejohanan itu yang akan melibatkan perlumbaan motor cross, pacuan empat roda dan mountain bike, bertujuan menarik pelancong ke negeri ini.

Selain itu, Menteri Besar berkata, lebih banyak projek pembangunan akan dilaksanakan Kerajaan Negeri,bukan sahaja di Dun Rhu Rendang,malah di bahagian Parlimen berkenaan jika BN dapat merampas semula kawasan tersebut pada PRU13.

“Kita mahu laksanakan banyak projek di kawasan ini, tetapi penduduk mestilah menunjukkan sokongan kepada kerajaan supaya kita dapat membantu mereka,” katanya.

JuraGan : Yang lebih terbaik ialah..rakyat Marang hadiahkan "keranda" kepada Bn pada PRU13 ini agar mereka dapat dikuburkan segera..kerana penipuan dan rasuah yang menjadi darah daging Umno/BN kini semakin parah..nak buat litar lumba..sedangkan sradium RM292 juta pun sampai runtuh disebabkan gejala rasuah dikalangan pimpinan Haprak Umno..Lu orang kena pikir beb..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular