Grab the widget  IWeb Gator

Friday, June 28, 2013

Pengerusi SPR berpotensi menggantikan Samy Vellu!

Abdul Aziz dah setaraf dengan Samy Vellu. 
Bandingkan kata2 pengerusi SPR dan Samy Vellu!
Samy Vellu:

1. Komentar beliau tentang kecekapan perkhidmatan Pos Laju,
"Besok kirim, hari ini sampai!"

2. Dalam satu temubual televisyen, ketika beliau cuba mengekspresikan rasa malu beliau, "Ini perkara yang sangat-sangat memalukan dan kemaluan saya sangatlah besar."

3. Kata Samy Vellu dalam satu ceramah beliau, "Kita akan bina satu jambatan untuk orang-orang kampung di sini." Kemudian seorang pak cik membalas, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?" Dan dengan bangga Abam Samy menjawab, "Kalau takde sungai, kita bina sungai!"

4. Ucapan Abam Samy paling femes dalam berita televisyen, "Tol naik sikit, banyak marah saya. You ingat semua ini toll saya punya bapa punyakah?"

5. Komentar beliau mengenai masalah sosial, "Worang-worang muda sekarang banyak hisap dada.."

6. Komentar beliau ketika masalah bekalan air, "Semua worang diminta jangan membuang aiyerr."

7. Ketika program derma darah di Sungai Siput, "Marilah kita semua menderma dara.."

8. Kata-kata aluan dalam kebanyakan majlis dihadiri beliau, "Selamat datang saudara-mara semua" (sepatutnya saudara saudari)

9. Ketika panas tentang isu Al-Arqam, "Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam."

10. Dalam satu majlis perasmian, "Tuan-tuan dan puan-puan, saudara-mara, sesudah semua worang makan kenyang, sekarang kita mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz (komentar saya: keh keh keh) naik ke pentas untuk membuka kain." (Yang sebenarnya beliau ingin cakap menarik tirai untuk merasmikan majlis)

11. Ketika Pilihanraya, " Worang PAS selalu kafir sama worang, saya pun dia kafirkan."

12. Ketika menjawab soalan wartawan berkaitan dengan tanah runtuh di Sungai Siput, "Apa? Ingat saya boleh pegang itu tanah. Dia mau jatuh, dia jatuh la!"

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengakui hari ini di Dewan Rakyat tiada bahan kimia yang digunakan dalam dakwat kekal yang digunakan pada pilihan raya umum 5 Mei lalu, sebaliknya digantikan dengan pewarna makanan.

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Shahidan Kassim memberitahu dalam transkrip jawapan kepada pertanyaan Ahli Parlimen Segambut Lim Lip Eng yang mahu SPR menjelaskan kandungan dakwat kekal tersebut memandangkan keberkesanannya semasa pilihan raya umum ke-13 (PRU13) dipersoalkan kerana boleh ditanggalkan.

"Tiada kandungan bahan-bahan kimia digunakan dalam dakwat tersebut sebaliknya ianya digantikan dengan penggunaan bahan-bahan pewarna makanan yang diluluskan," kata Shahidan hari ini.

LAPORAN SEBELUM INI
Dakwat kekal tidak boleh ditanggal, kata pengerusi SPR

“Mustahil, saya tidak percaya dakwat kekal itu boleh ditanggalkan... gunalah minyak atau bahan apa pun, ia tidak boleh ditanggarl kerana ia dibuat daripada nitrat perak.

“Bila dakwat itu diletak pada kuku, ia akan meresap ke dalam kulit,”kata Abdul Aziz.

Klik [ SINI ] untuk baca artikel Penuh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular