Grab the widget  IWeb Gator
Showing posts with label ISU Pembaziran. Show all posts
Showing posts with label ISU Pembaziran. Show all posts

Friday, October 28, 2011

“Umno lihat diri sendiri terlebih dahulu"

Ingat Muhyiddin, ikan busuk bermula dari kepala
KUALA LUMPUR, 28 Okt: Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hendaklah menyedari bahawa kerajaaan yang dipimpin oleh Umno BN sekarang sudah pun gagal menguruskan hasil mahsul negara dengan berkesan.

“Umno digesa melihat kepada diri sendiri terlebih dahulu sebelum menuding jari kepada orang lain. TPM mestilah sedar bahawa busuk ikan itu sebenarnya bermula daripada kepala,” kata Penolong Setiausaha Dewan Ulamak PAS Pusat, Ustaz Nazmi Nik Din.

Wednesday, October 26, 2011

Keraaaajaan Barisan Nasional Pakar Pembaziran.

Setiap tahun gua pasti tertunggu-tunggu Laporan Audit Negara. Tapi Laporan Audit tahun ini dilewatkan selama 17 hari.... hahaha... Laporannya dah keluar lama beb... cumanya mungkin tersangkut di Jabatan Perdana Menteri... atau di Bank Negara... atau dalam Mahligai Putrajaya... maklumlah Menteri Kewangan Flip Flop kena baca dulu beb... tak pun disorokkan oleh Hantu Kopek Putrajaya... muakakakaka.

Tuesday, October 25, 2011

Tengok kroni UMNO belasah duit rakyat, OPPS..beli teropong pun depa sentai

http://media1-cdn.malaysiakini.com/406/60b203c6663d0f357eca7c6f5e18e839.jpg
Macam-macam perkara luarbiasa kita baca dalam laporan Audit Negara

Ada yang kata perkara biasa sebab dah jadi lumrah laporan audit negara ada penyelewengan wang rakyat tapi pihak SPRM mana ada siasat pun.Setakat lapor lepas tu senyap ja .

Saturday, October 15, 2011

Bijak nya urustadbir UMNO meng"URUS"kan wang pembayar cukai

Mahalnya Landasan Keretapi kita... China USD16 Juta/KM tapi kita USD133Juta/KM...


Bijaknya UMNO/BN meng'kurus'kan perbendaharaan negara.. bandingkan kos bagi pembinaan landasan keretapi ini..

Thursday, August 11, 2011

24 Darjah Celsius, Woww!! Best!!

Arahan terbaru kerajaan, Suhu di semua bangunan kerajaan akan ditetapkan tidak kurang daripada 24 darjah celsius sebagai langkah penjimatan tenaga. Surat pekeliling akan dikeluarkan Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan.

Wednesday, August 3, 2011

Data Pemborosan Kerajaan Rosmah

1. Lawatan Rasmi PM & Rosmah 2008-2011
RM17 juta


2. Kos Selenggara kediaman rasmi PM & TPM
RM49 juta setahun

Wednesday, June 22, 2011

Kisah BEG TANGAN Bernilah RM1 juta


19 Rejab 1432H. [MOD] -

Beg tangan Birkin adalah beg buatan tangan Hermes dan dinamakan dengan nama seorang pelakon dan penyanyi Jane Birkin. Beg tangan ini menjadil simbol kekayaan kerana harganya yang tinggi dan tidak mampu dimiliki oleh orang awam. Harga bagi sebuah beg adalah diantara US$9,000 (lebih RM25 ribu) hingga US$150,000 (lebih RM450 ribu).

Thursday, June 9, 2011

Kerana projek dan habuan....'bus stop' yang masih elok dirombak.

-untuk bina 'bus stop' mewah!
KUALA NERUS - Kerakusan merebut peluang, projek dan habuan, kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu sanggup merobohkan hentian bas (bus stop) yang masih elok untuk dbangunkan projek yang lebuh mahal dan menguntungkan.

Wednesday, April 20, 2011

Projek RM50 Juta email 1 Malaysia untuk selamatkan kroni?


Dalam keadaan rakyat malaysia disuruh berjimat cermat, mengubah cara hidup untuk menyerap kesan kegilaan kerajaan menaikkan harga barang-barang keperluan, nampaknya slogan "rakyat didahulukan" yang dilaung-laungkan hanyalah retorik untuk memperbodohkan rakyat Malaysia, terutamanya rakyat bawahan, dan rakyat miskin.

Ini terbukti dengan idea gila Perdana Menteri Malaysia Najib Tun Razak mengumumkan projek email satu Malaysia dengan kos perlaksanaan sehingga RM50 juta sedangkan email-email percuma berlambak-lambak boleh didapati di internet sejak mula internet dicipta [Malaysiakini].

Tuesday, April 19, 2011

email pun nak 1malaysia? Gmail pun percuma gak lah LOL!!!

Aku taktahu nak cakap bila najib cakap macam neh ;


Email percuma? 1malaysia? Sampai bila? Kalau orang lain ambil alih kepimpinan najib adakah nama email tue akan tetap menjadi email 1malaysia gak? Hehehe..

'Parking' bertingkat hanya kutip RM300 sehingga Mac?

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/parkingbertingkat.jpg
KUALA TERENGGANU - Tempat kenderaan bertingkat automatik (Rotary Type) di Jalan Batu Baru di sini, yang mula beroperasi pada 3 Februari 2011 lalu, dilaporkan hanya mendapat kutipan tidak lebih RM300 sehingga akhir Mac lalu.

Wednesday, March 30, 2011

RM50m a year to maintain Scorpenes


KUALA LUMPUR: The government has to fork out RM50 million a year to maintain the nation’s two submarines, Deputy Defence Minister Abdul Latiff Ahmad told Parliament today.
He was responding to a question from Ibrahim Ali, the independent MP for Pasir Mas.

Saturday, March 26, 2011

MRT-Kerajaan Masih Tak Belajar Dari Kesilapan Lama?

Saya menulis makalah ini setelah sedikit kecewa dan gagal menjadi penyemak-imbang yang berkesan di Dewan Rakyat, khususnya tentang MRT setelah mendengar jawapan dari Menteri di Jabatan Perdana Menteri, DS Nazri Aziz. Berdepan dengan realiti kedegilan bercampur keangkuhan pihak kerajaan, saya serah kepada rakyat; tuan dan boss yang sebenar, untuk menilai serta membuat keputusan yang muktamad.

Thursday, March 24, 2011

PAS pertikai kos melampau stesen LRT

KUALA LUMPUR, 24 Mac: Kerajaan BN diingatkan agar tidak melakukan pembaziran dalam melaksanakan projek-projek negara termasuk untuk kepentingan rakyat, memandangkan belanja yang dikeluarkan kebanyakannya melebihi keperluan.

Thursday, March 17, 2011

Berbilion-bilion ringgit untuk pelihara Dinosaur Ekonomi


Di Malaysia, industri pertahanan dalam bidang ekonomi pada hakikatnya merupakan "dinosaur" yang harus disingkirkan sejak awal lagi. Berbilion-bilion ringgit diperuntukkan kerajaan kita untuk menggerakkan sektor yang berorientasikan kecanggihan teknologi ini, namun tidak membawa apa-apa kesan ekonomi secara langsung mahupun tidak langsung sebaliknya.

RM95 juta untuk 16 kali PRK

KUALA LUMPUR, 17 Mac: Kerajaan BN membelanjakan RM5.968 juta sepanjang kempen pilihan raya kecil (PRK) Tenang yang diadakan Januari lalu.

Wednesday, March 16, 2011

Naiktaraf Tandas RM199 Ribu?

Tandas awam bertaraf 'banglo' dakwa DAP

Tindakan kerajaan negeri Melaka menaiktaraf dua buah tandas awam di Taman Botanikal Melaka yang terletak di Ayer Keroh sehingga menelan belanja RM199,800 dianggap sebagai tidak masuk akal dan membazir, kata ADUN Ayer Keroh, Khoo Poay Tiong.

Saturday, March 12, 2011

akhirnya, kapal selam malaysia dah boleh menyelam.

Setelah bermacam-macam masalah dan kontorversi yang terpalit pada aset pertahanan negara ini, akhirnya kapal selam KD Tunku Abdul Rahman telah dapat menyelam dengan kedalaman maksimum, yang turut dinaiki Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin.Kenyataan akhbar di bawah.

Thursday, March 10, 2011

RM63,000 hanya untuk hantar email??


KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak membelanjakan RM63,000 hanya untuk menghantar email ucapan ‘Salam 1Malaysia’ kepada 1.25 juta rakyat di negara ini. Email itu dihantar pada awal Febuari bersama ucapan SMS Tahun Baru Cina.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP Ten Minggu INI

Paling Popular